Superheld Gundala in actie op het scherm

De staat Indonesië is een potentieel filmmarkt aandeel. De Indonesische filmproductie probeerde de bovennatuurlijke krachten van lokale superhelden te vergroten door het Marvel-succes te overschaduwen dat de Avanger-serie op het bioscoopscherm oporganiseerde. In de komende zes jaar zullen we veel helden vechten op het grote scherm.

Augustus van dit jaar zullen we worden getrakteerd op een lokale Indonesische superheld film die wordt verwacht niet te verliezen aan Hollywood-films, zoals de Avanger-serie. Regisseur Joko Anwar ' film, die werd aangenomen door de Gundala figuur, is een bewerking van de strips gepubliceerd sinds 1969 door Harya Suraminata (HASMI). De zwart-witstrip werd geïnspireerd door het verhaal van Ki Ageng Selo, die bliksem kon veroveren. De naam Gundala zelf is afgeleid van het woord Gundolo, wat bliksem betekent.

Eigenlijk heeft Indonesië veel superhelden karakters. Ze worden geboren als ' tegenstanders ' wanneer buitenaardse figuren als Superman, Batman of Spiderman de wereld van de verbeelding van kinderen domineren. Naast Gundala kennen we ook Maza, godam, Aquanus, de blinde van de spook grot, of Mandala. Allen zijn geworteld in de geest van de samenleving. Pas toen buitenlandse superhelden figuren de toegang tot Indonesië binnenvielen, verloren lokale heldendaad werkelijk hun invloed. De DC-of Marvel-uitgave van Foreign Comics regelt de markt. Hoewel de lokale strips met zwarte en witte nuance minder acceptabel zijn voor het publiek.

Als film heeft Endgame met succes meer dan USD2 miljard in de verkoop gescoord. Zijn positie was onder de best verkopende film van all time, Titanic. Het succes van Avanger, zal Gundala waarschijnlijk helpen om het publiek te bereiken. Omdat de publieke verbeelding Gundala met een afschuwelijke Marvel-superheld had kunnen aantroffen. Voor het geluid was Gundala de eerste film die gebruik maakte van de Dolby Almos-technologie in Indonesië.

Eigenlijk is de Gundala-film niet de eerste indruk van een lokale superheld op ons grote scherm. Eerder, we weten al de blind van de Ghost Cave die werd gespeeld door dicky Zulkarnaen. Of er is ook Jaka Semdude ontleend aan een stripboek van Djair Warni dat werd gepubliceerd in de 1970-an. maar afgaand op de betrokkenheid van duizenden spelers en het productieproces is nogal verfijnd, het wordt verwacht dat het alternatieve traktaties aan het publiek biedt. Het proces van het schrijven van het scenario zelf is begonnen sinds twee jaar geleden.

Het imiteren van de Marvel-stijl van het produceren van Avanger, scenario beeld als een productiehuis is van plan om films te maken van de lokale Superhero figuren in de komende zes jaar. De film van Gundala is de opening van Indonesische stripverhalen. Het verhaal van de serie Jagat sinema Bumilangit zal worden geassembleerd vergelijkbaar met Avannger, waar tussen een superheld en de andere superheld is er een reeks van verhalen die samen brengen.

Het lijkt erop dat we kunnen optimistisch lokale superhelden krijgen een plaats onder Indonesische film gangers. In de grootste jaarlijkse film Conventie in Azië, beoordeelt CineAsia dat Indonesië de meest potentiële filmmarkt in de regio Azië-Pacific is. In 2017 heeft Asia Pacific een Box Office van USD16 miljard geschonken of een stijging van 44 procent over een periode van vijf jaar.

Indonesië werd de belangrijkste ontwikkeling van de Asia Pacific Country. De Indonesische filmindustrie vertoont belangrijke ontwikkelingen met een toename van 28 procent van de Box Office per jaar in de afgelopen vier jaar. In 2017 plaatste Indonesië de 16e positie van de grootste filmmarkt ter wereld.

Het is in lijn met zijn verbazingwekkende groei, zowel van het publiek, het grote scherm, en het enorme aantal Indonesische films bekeken door miljoenen kijkers. Het groeiende aantal toeschouwers in de Indonesische bioscopen is zeer snel, met een bereik van 230% in de afgelopen vijf jaar.

Het aantal schermen in de Studio groeit ook snel van 800-breedbeeld tot 1.800-schermen in de afgelopen drie jaar. Het marktaandeel van de film in Indonesië is gemiddeld USD345 miljoen of ongeveer Rp4, 8.000.000.000.000 waard. Echter, het aantal schermen is nog steeds erg ontbreekt, omdat het ideaal is voor Indonesië met een bevolking van 260.000.000 inwoners moeten 10000 schermen. Wat niet minder belangrijk is, is het groeiende aantal Indonesische films dat de Box Office binnenkomt, gevolgd door miljoenen kijkers.

Het is geen verrassing dat steeds meer buitenlandse investeerders en filmbedrijven een blik werpt. Zo was de producer van Fox International Productions van 20th Century Fox Film Corporation betrokken bij de film productie van Wiro Sableng. Sony Pictures Entertainment produceert films in Indonesië. Het grootste filmbedrijf uit Zuid-Korea, Lotte, ondergaat ook een uitbreiding via de Investment-coördinerende Raad.

Naast de bevolkings factoren wordt ook de snelle groei in de filmindustrie aangemoedigd door overheidsbeleid dat de vrijheid van buitenlandse investeerders biedt om de productie van film in Indonesië volledig te financieren. Helaas is de levering van artiesten en acteurs van film spelers nog steeds beperkt, zodat spelers die verschijnen dezelfde mensen blijven.

Bron:
- indonesia.go.id

Post a Comment

0 Comments