Republiek Indonesië index stijgt

De democratie index van Republiek Indonesië is verbeterd. Maar het heeft nog steeds aandacht en steun nodig vanuit de hele Gemeenschap.

De Central statistisch Agency (BPS) bracht de Indonesische democratie index (IDI) figuur 2018 uit. De IDI-nummers zijn toegenomen ten opzichte van 2017-indexen. De IDI-getallen stegen van 2017 naar 72,11 tot 72,39. De beklimming is 0,28 punten.

IDI metingen door deze BBR meten niet alleen de resultaten van de overheid en de bureaucratische prestaties, maar beschouwen ook de vertaling van de democratie vanuit het aspect van de rol van de Gemeenschap, de wetgevende instelling, de rol van het Parlement, politieke partijen en gerechtelijke instellingen en Wet.

Van de drie gemeten aspecten werden de IDI-waarden beïnvloed door een afname van de burgerlijke vrijheden van 0,29 punten (van 78,75 tot 78,46) en een daling van de politieke rechten van 0,84 punten (van 66,63 tot 65,79). Maar in het aspect van de democratische instelling is het aantal gestegen met 2,76 punten (van 72,49 tot 75,25). Dit komt door intensieve caderisatie activiteiten van de deelnemers aan de politieke partijverkiezingen.

Van de daling van het aantal indicatoren, die de belangrijkste zorg moeten zijn, zijn aspecten van de burgerlijke vrijheden, omdat daarin een indicatie is van bedreigingen of het gebruik van geweld. Dit gebeurt omdat de 2019 verkiezingen behoorlijk heet zijn, dus het nieuws ligt Merajarela en leidt tot wrijving in de Gemeenschap, vooral in het gebied.

Daarnaast zijn er verschillende indicatoren die nog steeds een huiswerk voor alle partijen zijn. Er zijn aspecten die de slechte categorie binnengaan (onder 60), de vertegenwoordiging van vrouwen in de DVD. Vanwege deze vertegenwoordiging is het belangrijk om een budget input te geven met de specificatie van vrouwen aan de lokale overheid en voor de transparantie van het APBD.

In deze IDI meet BPS met behulp van vier gegevensbronnen. Namelijk, lokale kranten overzichten, documentoverzichten zoals regionale regelgeving en gouverneur regels, resultaten van een Focus Group Discussion (FGD) met verbonden partijen, evenals diepgaande interviews. Het niveau van de IDI-prestatie wordt gemeten aan de hand van de implementatie en ontwikkeling van drie aspecten, 11 variabelen en 28 indicatoren.

De Indonesische democratie index (IDI) is een samengestelde indicator die het niveau van de democratische ontwikkeling in Indonesië aantoont. Om IDI te meten, gebruikt de BBR drie aspecten, aspecten van burgerlijke vrijheden, aspecten van politieke rechten en democratische instellingen. Elk aspect wordt vertaald in variabelen waar variabelen opnieuw worden vertaald in indicatoren.

Hoewel er aspecten, variabelen en IDI-indicatoren zijn die nog steeds niet verbeteren, toont de reis van de democratie in Indonesië van jaar tot jaar positieve ontwikkelingen. Dit blijkt uit de IDI-Score van 2009 tot 2018 waarvan de waarde altijd in het bereik van 60-80 is geweest, wat betekent dat Indonesische democratie sinds 2009 tot 2018 een gemiddelde categorie is.

Er zijn interessante verschijnselen. Tussen 2009 en 2013 IDI waarde is nog steeds onder de 70, maar van 2014 aan 2018 het aantal is al boven 70. De eerste vijf jaar en 5 tweede jaar waren allebei gematigd, maar de laatste 5 jaar, d.w.z. 2014-2018, toonde verbetering.

Uit de gepresenteerde gegevens bestaat er een toegenomen dreiging van geweld jegens de Gemeenschap in deze IDI 2018. Om dit te minimaliseren, de overheid moet een verscheidenheid van verordeningen te maken, waarvan één is ingesteld in PP No. 2 jaar 2015 over sociale conflict afhandeling. Maar de sleutel is de mensen die niet arrogant zijn in het realiseren van de vrijheid van vergadering en de Unie eerder. Omdat dat nu gebeurt in het gebied is niet de maatschappij met het apparaat, maar de samenleving met de Gemeenschap.

Ondertussen de toenemende dreiging van geweld in de samenleving te overwinnen, moet er een aanbod van politieke educatie voor de Gemeenschap zijn. Bappenas moet het politieke onderwijsprogramma onder de Gemeenschap in het toekomstige regeringsplan prioriteren. Want met politiek onderwijs zal gemakkelijk communiceren kunnen raadplegen, gedachten uitwisselen, zodat spanning en geweld kan worden vermeden.

Bron:
- indonesia.go.id

Post a Comment

0 Comments